Hopp til innhold

MØT VÅR LÆRLING

«VISER AT BÅDE JEG OG HRL
GJØR NOE RIKTIG»

Mats Valen Gundersen

Fra lærling til fast ansatt

Mats Valen Gundersen (20) ble nylig kåret til årets lærling i Telemark, etter å ha vært lærling hos HRL og tatt fagprøven som tømrer våren 2022. «Det er veldig gøy – og viser at både jeg og arbeidsgiver gjør noe riktig. Jeg har hatt en god fadder og blitt fulgt opp tett, samtidig som jeg selv har tatt initiativ for å bli bedre.»

Best av 28

HRL-lærlingen danket ut 28 andre kandidater og gikk helt til topps i kåringen, som blir holdt hvert år av Vestfold og Telemark fylkeskommune. Kriteriene er at kandidaten tar ekstra initiativ i jobben og viser gode samarbeidsevner, har hatt ekstra god utvikling sosialt og faglig gjennom læretiden og viser gode evner til å tenke bærekraft og miljø.

Godt rustet til fagprøven

Mats har alltid vært interessert i byggverk og arkitektur, noe som motiverte han til å velge byggfag på videregående. Som tømrerlærling i HRL opplevde han å bli tatt godt imot fra første stund. «Jeg fikk tildelt en fadder som lærte meg opp og ble min kontaktperson. På den måten hadde jeg alltid noen å gå til».

Mats satte pris på det faste holdepunktet i hverdagen, som bidro til at han senket skuldrene og turte å prøve, spørre og lære. «HRL er flinke til å legge et løp, følge utviklingsplanen og sørge for å gi deg varierte arbeidsoppgaver i lærlingtiden, slik at du er best mulig rustet til fagprøven og tiden etterpå».

Ingen dager er like

I dag er Mats fast ansatt som tømrer. Han trives med det gode fellesskapet på jobb, og setter pris på kolleger som er flinke til å feire små og store seire (kake er aldri feil). Arbeidet er variert og prosjektene spennende. «Jeg får mange forskjellige oppgaver og ingen dager er like.

Vi jobber som regel på ett prosjekt av gangen, men det hender vi bistår på andre bygg hvis det trengs», sier Mats og fortsetter: «Aller mest spennende synes jeg det er med takverk og sånne type ting. Å jobbe med råbygg og være med på prosessen fra start til slutt er givende».

mats valen gundersen på byggeplass med kollega
Jeg fikk tildelt en fadder som lærte meg opp og ble min kontaktperson. På den måten hadde jeg alltid noen å gå til
Mats Valen Gundersen

Du vil kanskje like

janjira sutsanguan prosjektingeniør

Janjira Sutsanguan – Fra student til prosjektingeniør

Janjira Sutsanguan er utdannet byggingeniør fra Universitetet i Sørøst-Norge. Hun kom til HRL som sommerstudent i 2019 med et brennende ønske om å bli prosjektleder.

Finn ut mer

Ronny Larsen – Fra hjelpearbeider til prosjektleder

Ronny Larsen startet karrieren i HRL som hjelpearbeider i 1994.. I dag jobber han som prosjektleder, er en del av ledergruppen og faglig leder for tømrer- og betonglærlingene.

Finn ut mer