Hopp til innhold

MØT VÅR FAGLIGE LEDER

Over 20 år med faglig utvikling

Ronny Larsen

Ronny Larsen startet karrieren i HRL som hjelpearbeider i 1994. Han var utdannet sveiser, men tok etterhvert fagprøven som tømrer. Siden den gang har Ronny gått gradene fra hjelpearbeider, fagarbeider og bas til arbeidsleder og anleggsleder. I dag jobber han som prosjektleder, er en del av ledergruppen og faglig leder for tømrer- og betonglærlingene. «Jeg har hele tiden fått tillit og mulighet til å utvikle meg, samtidig som jeg har hatt stor interesse for faget.»

Givende og krevende

Engasjementet kommer definitivt til nytte i rollen som faglig leder, som Ronny beskriver som både givende og krevende. «Når vi skal ta inn nye lærlinger, er det først og fremst interesse for faget, pålitelighet og selvstendighet vi ser etter.» Han gir honnør til fadderne, som følger opp hver sin lærling fra første stund og fram til fag- eller svenneprøven. «Vi følger læreplanen med alt det krever av dokumentasjon og evalueringer. Etter endt fag- eller svenneprøve, og hvis lærlingen har gjort et godt inntrykk, er sjansene gode for å få fast jobb hos oss.»

Tilbake til kameratskapet

Ronnys egen HRL-reise har vært fordelt på to perioder; i den første var han ansatt i 16 år. Etter å ha jobbet som anleggsleder i Peab og Backe, ønsket han seg tilbake. «Jeg hadde godt av å få nye impulser og se hvordan andre selskaper drev, men jeg savnet hele tiden kameratskapet og de gode kollegaene i HRL. Det var det som gjorde at jeg ville tilbake, og miljøet på arbeidsplassen er en stor del av grunnen til at jeg trives så godt her.».

Tvers gjennom lokalt

Erfaringene fra årene «ute» har Ronny tatt med seg tilbake til HRL, som i dag er en tvers gjennom lokal entreprenør, med lokale investorer og ansatte som eiere. «Det er utelukkende positivt i mine øyne. Tilbakemeldingene fra både kunder og kollegaer viser det samme. Vi bestemmer hverdagen vår selv og jeg tror alle får mer eierskap til det vi driver med.»

På spørsmål om hvorfor han selv har lykkes godt i alle roller på sin vei, svarer prosjektlederen slik:.

«Jeg tror jeg er flink til å delegere, gi folk tillit til å styre hverdagen sin og utfordre seg selv. Dessuten håper jeg at jeg bidrar til at arbeidsplassen er sosialt og trivelig sted å komme til hver dag.»

Jeg har hele tiden fått tillit og mulighet til å utvikle meg, samtidig som jeg har hatt stor interesse for faget.
Ronny Larsen

Du vil kanskje like

janjira sutsanguan prosjektingeniør

Fra student til prosjektingeniør

Janjira Sutsanguan er utdannet byggingeniør fra Universitetet i Sørøst-Norge. Hun kom til HRL som sommerstudent i 2019 med et brennende ønske om å bli prosjektleder.

Finn ut mer

Fra lærling til fast ansatt

Mats Valen Gundersen (20) ble nylig kåret til årets lærling i Telemark, etter å ha vært lærling hos HRL og tatt fagprøven som tømrer våren 2022.

Finn ut mer