Hopp til innhold

I HRL har vi som mål at vi til enhver tid skal ha 10 % lærlinger i betong- og tømrerfaget. Det er en del av vårt samfunns- og bransjeansvar å sørge for å utdanne nye håndverkere – Samtidig sikrer det oss en stabil tilvekst av nye håndverkere. 

karriere og utvikling er viktig i hrl entreprenør toppbilde

Lærling i HRL

Har du vært skoleelev hos oss og gjort et godt inntrykk er sannsynligheten stor for at du kan få læreplass dersom vi har ledig plass. De fleste begynner som lærling det 3 året på skolen, men noen har også startet sin læretid allerede det andre året. Som lærling hos oss får du en personlig fadder som følger opp læreplan sammen med opplæringskontoret for byggfag. Denne sørger også for at du får jobbet sammen med flere av våre flinke kollegaer slik at du lærer mest mulig.
Etter endt læretid kan du få tilbud om fast stilling.

Slik blir du lærling hos oss:
Du melder deg opp til lærlingplass hos opplæringskontoret og sender skriftlig åpen søknad om lærlingplass på hrl.no

Veien videre etter svenne- eller fagbrev

Etter fullført svenne- eller fagbrev er det vanlig å begynne å arbeide. Ønsker du mer utdanning kan du velge å søke deg til høyskole eller universitet. Det kan også være et godt valg å få noen flere år med arbeidserfaring før du går videre på skole. Flere av våre ansatte har også gått på skole i voksen alder.

Sommerstudenter fra høyskole eller universitet

Hvert år tar vi imot studenter som ønsker seg en relevant sommerjobb som kan nyttes opp mot sine studier. Dersom samarbeidet er vellykket er det er uttalt mål at det skal være mulighet for å søke jobb hos oss, forutsatt at vi har rekrutteringsbehov.

Slik blir du sommerstudent hos oss:
Send åpen søknad på hrl.no

Permisjon og stipend

Som medarbeider i HRL får du mulighet til å søke permisjon fra stillingen din og du kan også søke om utdanningsstipend.

Arbeidspraksis og utprøving

Det er ikke alle som søker seg til oss som kommer rett fra skole. Vi ønsker også gi mulighet til å bli kjent med vår bransje. For noen innebærer det at de er i praksis i kort tid for å vurdere om dette er noe de ønsker å gå videre med eller ikke. Vi har også i noen tilfeller ansatt personer uten fagbrev, men som ønsker å ta dette samtidig som de arbeider hos oss.

HRL har også samarbeid med GREP sitt prosjekt «ringer i vannet» hvor vi sammen med GREP prøver å gi muligheter til de som trenger litt mer støtte inn i arbeidslivet.

Digitale verktøy er en del av hverdagen brukes flittig med egen HRL app

Møt noen av våre ansatte

janjira sutsanguan prosjektingeniør

Fra student til prosjektingeniør

Janjira Sutsanguan er utdannet byggingeniør fra Universitetet i Sørøst-Norge. Hun kom til HRL som sommerstudent i 2019 med et brennende ønske om å bli prosjektleder.

Finn ut mer

Fra lærling til fast ansatt

Mats Valen Gundersen (20) ble nylig kåret til årets lærling i Telemark, etter å ha vært lærling hos HRL og tatt fagprøven som tømrer våren 2022.

Finn ut mer

Kontaktpersoner

Roger Dreyer HRL

Roger Dreyer

Adm. direktør og Prosjektsjef Entreprenør

Tel +47 907 36 632

E-post roger.dreyer@hrl.no

Lise Quivey Flatebø HRL

Lise Quivey Flatebø

HR-sjef

Tel +47 908 24 637

E-post lise.flatebo@hrl.no

Knut Tore Kåsa Vestgården

Knut Tore Kåsa Vestgården

Markedssjef

Tel +47 957 57 495

E-post knut.tore.vestgarden@hrl.no