Hopp til innhold

MØT VÅR STUDENT

EN BETONGARBEIDERS VEI
MOT YRKESDRØMMEN

Janjira Sutsanguan

Janjira Sutsanguan er utdannet byggingeniør fra Universitetet i Sørøst-Norge, og tok fagbrev som betongarbeider etter to år som lærling hos WK Entreprenør. Hun kom til HRL som sommerstudent i 2019 med et brennende ønske om å bli prosjektleder. «Jeg spurte daglig leder rett ut om det var noe han trodde jeg kunne få til», minnes Janjira. «Sammen la vi en plan for hvordan jeg kan oppnå målet mitt.»

Ansvar og sikkerhetsnett

Som student i HRL opplevde Janjira at ambisjonene hennes ble tatt på alvor. Hun fikk ansvar og varierte arbeidsoppgaver, men ikke uten sikkerhetsnett. «Jeg ble tatt godt vare på og fulgt opp hele veien. I HRL har du et helt lag i ryggen og mange fagpersoner å støtte deg på.» Janjira har satt pris på å få jevnlig input fra flere kolleger fremfor én. «Jeg er veldig glad i å se resultater, og spør alltid etter tilbakemeldinger som kan hjelpe meg å bli bedre. Når det er bredde i de faglige perspektivene, lærer jeg desto mer.»

Veien videre

I dag er Janjira fast ansatt som prosjektingeniør, hvor hun bidrar fra start til slutt i byggeprosessen, lærer om HMS og samarbeider med prosjektleder, anleggsleder og håndverkere. Hun rykker stadig nærmere drømmen om å bli prosjektleder. «Jeg var tydelig på hva jeg ville fra start, og har fremdeles jevnlige avsjekker med sjefen min hvor vi ser på forbedringer og legger planer for veien videre.»

«Hvorfor er du her?»

Som stolt betongarbeider og prosjektingeniør, vil Janjira bidra til at flere damer får øynene opp for bransjen. «Jeg har opplevd at folk stiller spørsmål ved hvorfor jeg som kvinne har valgt dette yrket. Her blir sånne holdninger tatt tak i med én gang. Da blir jeg enda mer motivert for å jobbe her; det er en sånn arbeidsgiver jeg vil ha.»

Å bidra til utvikling og fremgang er det som motiverer Janjira aller mest. «Jeg liker å se at ting endrer seg til det bedre. Når jeg kjører forbi byggene vi har jobbet på, kjenner jeg på stolthet. Det er noe konkret å vise til.»

janjira sutsanguan prosjektingeniør
«Sammen la vi en plan for hvordan jeg kan oppnå målet mitt.»
Janjira Sutsanguan

Du vil kanskje like

Mats Valen Gundersen – Fra lærling til fast ansatt

Mats Valen Gundersen (20) ble nylig kåret til årets lærling i Telemark, etter å ha vært lærling hos HRL og tatt fagprøven som tømrer våren 2022.

Finn ut mer

Ronny Larsen – Fra hjelpearbeider til prosjektleder

Ronny Larsen startet karrieren i HRL som hjelpearbeider i 1994.. I dag jobber han som prosjektleder, er en del av ledergruppen og faglig leder for tømrer- og betonglærlingene.

Finn ut mer